למה הילד מפחד מהפעלות יום הולדת
"זאת רק הצגה!" "זה לא אמיתי!" "תראה, הוא לא באמת מפחיד."
אז זהו… שזאת לא רק הצגה, זה ממש אמיתי, והוא לגמרי מפחיד.
המשפטים האלה יכולים לעבוד על ילדים שהם בגילאים יחסית גדולים (שבע ומעלה), אבל לגילאים הצעירים המשפטים האלה יוצרים תהייה ובלבול.
אז למה בעצם הילד מפחד מהפעלות?
הגבולות בין המציאות לדמיון מטושטשים. הילד מבין (באופן יחסי לגיל) שעל הבמה עומד שחקן, אבל בזמן ההצגה המציאות מתחברת עם עולם הדמיון העשיר של הילד והופכת עבורו לממשית לחלוטין.
כבר בגיל צעיר הילדים יודעים לשלוט על לחצני מסכים, כמעט באותה מקצועיות שהם שולטים על הלחצנים שלנו. הם יכולים להעביר ערוץ, להריץ קדימה, להנמיך או להקפיא את התמונה – הם בשליטה מלאה.
פעילות יום הולדת אי אפשר להעביר או לעצור. המפעילים ימשיכו את המופע, מוזיקת הרקע תמשיך להעצים את האווירה, ואילו הילד ינוע בין סקרנותו להישאר ולהמשיך לראות את ההצגה, לבין הרצון העז לארוז את ההורה, להרים רגליים ולברוח ממקור הפחד במהירות האפשרית.
מה כדאי לעשות אם הילד מפחד?
(ויותר חשוב ממה כדאי להמנע…)
- כדאי לברר מראש לאיזה טווח גילאים מתאימה ההפעלה.
- להיות קשובים לתגובות הילד במהלך ההפעלה. במידה ורואים תגובות מצוקה או פחד, כדאי ורצוי להרגיע את הילד ולהתייחס לפחד, אבל להימנע מלתת תשומת לב מופרזת. זה עלול להעביר מסר שאכן יש ממה לפחד.
- לעולם, לעולם לא לדחוף את הילד לכיוון הדבר שמפחיד אותו. יש לנו נטייה מוזרה לנסות לקרב את הילד למושא הפחד שלו. לא הייתם רוצים שיעשו את זה לכם, ולכן לא כדאי לעשות זאת לילדכם.
- ילדים בגילאים קטנים לרוב לא אוהבים לראות דמויות שעוטות עליהן פאות, זקנים, מסכות או כל דבר שמכסה את הפנים.
לפני כל הצגה או הפעלת יום הולדת (שבה משתתף קהל בגילאים קטנים) אנחנו דואגים להראות את השחקן חשוף הפנים הופך לדמות מזוקנת, ומיד אחר כך שוב לשחקן מן המניין.
הקטנים זוכים לראות את פרצופו של השחקן ואת השינוי מתחולל לנגד עיניהם. מעשה זה מפחית את אלמנט הפחד ומאפשר לילדי הגיל הרך להיות נינוחים במהלך ההצגה.
גם אתם כהורים יכולים להציג בפני הילד את תהליך השינוי, לתת לו למשש זקן פאה ואולי אפילו לשים על פניו. העיקר, להפוך את החוויה למצחיקה ומהנה. כך, במידה ובזמן ההצגה הילד שוב יגלה התנגדות לדמות חובשת פאה, אפשר להזכיר לא את הרגע בו שיחקתם עם פאה וכמה משעשע זה היה.
- מוזיקה חזקה ורועשת... על זה אין יותר מידי מה לומר. גם אני אישית לא סובלת את זה עכשיו, ולא סבלתי בהיותי ילדה. יש לכם אישור מלא לבקש שינמיכו את הווליום במידה ואתם מרגישים שהוא עולה על אמות המידה המקובלות. ובכל מקרה, תתרחקו מהרמקולים (:
לפרטים עלינו ועל הפעלת יום ההולדת שלנו אתם מוזמנים לשוטט באתר, או להגיע ישירות לדף הההפעלות שלנו
(הכיתוב מנוסח בלשון זכר אבל מתייחס באהבה לכל המינים)
תגיות נוספות: תיאטרון הבית / הצגות ילדים / תרבות חגים / מאחורי הקלעים / אודותינו / צרו קשר / יו טיוב